Több mint 1.000 kerékpárost büntettek meg a rendőrök

Több mint 1.000 kerékpárost büntettek meg a rendőrök
Több mint 3.000 kihágást észleltek a közlekedési rendőrök a kerékpárosokat ellenőrző országos akció során. Az Országos rendőr-főkapitányság közleménye szerint 2.000 alkalommal csak figyelmeztetésben részesítették a kerékpárosokat, 1.000 esetben pénzbírsággal sújtották a bicikliseket.

A közúti közlekedésben részt vevő kerékpárosok jelentős része, 531 személy nem viselt fényvisszaverő mellényt, 168-an pedig alkoholos italok befolyása alatt kerékpároztak.

Az idézett forrás szerint május 24-én több mint 2.000 rendőr ellenőrizte a közutakon a kerékpárosokat.

Az akció a május 22-e és 28-a között tartott országos szintű ellenőrzési folyamat része volt, amely során a baleset-megelőzésre fektették a hangsúlyt a rendőrség munkatársai.

A kerékpárosokat ellenőrző akció során a rendőrök 6.817 alkalommal észleltek kihágást bicikliseknél és gépjárművezetőknél egyaránt.

Az Országos rendőr-főkapitányság azt ajánlja, hogy a közúti forgalomban részt vevő kerékpárosok legalább 14 évesek legyenek, ismerjék a közlekedési szabályokat és megfelelő felszereléssel induljanak útnak.

A bicikliknek jól működő fékrendszerrel, csengővel kell rendelkezniük. Éjszakai közlekedés során az első kerékre sárga, a hátsó kerékre piros fényeket és fényvisszaverő eszközöket, előlre fehér vagy sárga fényű, hátulra piros fényű lámpát kell szerelniük a kerékpárosoknak.

www.agerpres.ro