Több megyében lezárták az országutakat a havazás és szélvihar miatt

Akt.:
Több megyében lezárták az országutakat a havazás és szélvihar miatt
Fennakadásokat okoz a közlekedésben a szélviharral párosuló havazás. Hajnali 1 óra 30 perctől lezárták az ország mindegyik Fekete-tengeri kikötőjét, nem lehet közlekedni az A2-es autópályán, több megyében lezárták az országutakat, és 27 vonatjáratot töröltek – tájékoztat a Román Rendőr-felügyelőség.

A kedvezőtlen időjárás miatt Ialomiţa és Konstanca megyében valamennyi ország- és megyei utat lezártak a forgalom elől, Tulcea megyében az országutakon szünetel a közlekedés, akárcsak több Buzău, Vrancea és Teleorman megyei országútszakaszon. Konstanca megyében 75 település áram nélkül maradt.

2.662 rendőrt mozgósítottak az éjszaka, az általában szolgáltatot teljesítő állományon felül, őket 1.842 jármű segítette munkájukban – derül még ki a rendőrség közleményéből.

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt késéssel indulnak a járatok a bukaresti repülőterekről, péntek reggel 7 óra 45 percig azonban egyetlen járatot sem töröltek – tájékoztat a fővárosi légi kikötőket kezelő állami vállalat (CNAB).

Az idézett forrás szerint a Henri Coandă repülőtérről 30 perces – 1 órás késéssel szállnak fel a gépek.

Mindkét légi kikötőnél folyamatosan dolgoznak a kifutópályák hótalanításán – áll még a CNAB közleményében.

www.agerpres.ro

Címkék: ,