Több helyszínen játszottak

Középkori jellegű hangszerekkel muzsikáltak. Fotó: Neumann Andrea
Középkori jellegű hangszerekkel muzsikáltak. Fotó: Neumann Andrea
Péntek délután mintegy háromnegyed órás késéssel jelentek meg a Hollóének Hungarica Régizene Együttes tagjai a Körös Áruház előtt, ahol csendőrökből és rendőrökből álló csoport várta őket négy órától. Úgy tudjuk, a vámnál akadtak gondjaik.

Talán a hosszas várakozás is közrejátszott abban, hogy a csendőrök kis híján nem is engedték őket fellépni. Egyikük ugyanis az engedélyt kérte a szervezőktől, akik viszont úgy tudták, hogy azt a helyszínen már nem kell felmutatniuk, ezért nem is volt náluk. Végül is néhány perces telefonálgatás és idegeskedés után az egyik rendőr elmondta: őket nem is küldik ki olyan eseményekre, melyek nincsenek engedélyeztetve. Ekkor a szóban forgó csendőr kijelentette, hogy ők tulajdonképpen nem ellenzik a rendezvényt – így elkezdődhetett a műsor.
A középkori világzenét játszó „eredeti középkori fazonok”, ahogy saját magukat nevezik, dudákkal, középkori fúvóshangszerekkel, dobokkal és persze korhű öltözékkel teremtették meg a specifikus régies hangulatot az áruház előtt, majd a mintegy negyedórás előadás után végigvonultak a Fő utcán, felléptek a Holnaposok szobránál, végül pedig a várudvarban szórakoztatták az egybegyűlteket.