Több ezren vettek részt szombaton a Bukarest Pride felvonuláson

Több ezren vettek részt szombaton a Bukarest Pride felvonuláson
Több ezren vettek részt szombaton Bukarestben az LGBT-közösség jogainak védelmében szervezett, Bukarest Pride nevet viselő felvonuláson.

Az ACCEPT Egyesület által szervezett esemény keretében a fővárosi Győzelem térről az Egyetem térig vonultak az LGBT-közösség tagjai és támogatói.

Az egyesület ügyvezető igazgatója, Florin Buhuceanu szerint a Bukarest Pride-on részt vevők nagy száma azt bizonyítja, hogy a román embereknek az LGBT-közösséggel szembeni gondolkodásmódja gyorsabb ütemben változik, mint ahogyan azt a politikusok érzékelik.

“Ezt támasztja alá a 2018 októberében tartott referendum eredménye is, amikor a román állampolgárok nem mentek el szavazni, bojkottálták a kormány ama kísérletét, hogy diszkriminatív előírást vigyen be az alkotmányba. Egyre többen vonulnak utcára, és egyre több fiatal áll ki és vállalja a másságát. Már nem hordunk álarcokat, mint az első felvonulásokon” – mondta a szervező, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a politikusok “tanulnak a fiatalok által feladott leckéből”, megértik, hogy másképpen kell viszonyulniuk e közösség tagjaihoz, hogy törvénymódosításokra van szükség.

 

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .