Több ezren töltik le zenéjét, több országban is hallgatják az itthon még alig ismert zenekart

Több ezren töltik le zenéjét, több országban is hallgatják az itthon még alig ismert zenekart
Csak egy dalt akart felvenni idén márciusban, de a magyarországi zenekar megkereste, elkezdődött a munka, és nagy siker előtt áll GÁBRIEL.

A marosvásárhelyi GÁBRIEL zenéjét már több ezren töltötték le néhány hónap alatt és több országban is ismert lett a dal. A GÁBRIEL zenekar latin, reggeaton, merengue, bachata és a modern pop elemeit ötvözi. Épp egy pár dalon dolgozott Gábriel, amikor egy nem várt fordulat következett be az előadó életében.

“Hála istennek, ma már nincs akadálya annak, hogy a zenészek és a dalszövegírók a világ bármely pontjáról együtt dolgozzanak. Mivel latin zenét játszunk, így sokkal könnyebb zenészeket találni más országokból is. Így született meg a magyarországi együttműködés, hiszen a teljes zenekar budapesti és spanyol, kubai együttműködések is születnek. Egyik délután épp a stúdióban dolgoztam egy új dalon, amikor telefonon hívtak. Kiderült, hogy egy budapesti zenekarnak nagyon megtetszett a produkció és felajánlották, hogy teljes zenekart alapítanak és kezdjük el a GÁBRIEL-t mint zenekar. Így lett meg az együttes és aztán később született az ötletem, hogy dolgozzak spanyol előadókkal is” – meséli Gábriel, a zenekar vezetője.

Így alakult az állandó tagokból az együttes, Rabi Bálint – basszusgitár, rep, Barabás Dávid – gitár, Magna Mihály – dobok, és vendégzenészek, trombita, szaxofon, ütőhangszerek, akusztikus gitár.

“Egyszer épp hazafelé tartottunk a kedvesemmel Budapestről Marosvásárhelye, amikor szóba jött, hogy ő gyakorlatilag kisgyerek kora óta latin táncos és miért is ne készítenénk a GÁBRIEL koncertekre egy színvonalas latin táncprodukciót” – mesélte Gábriel, és így kezdődtek el a több tagból álló táncpróbák is. Így kimondhatjuk, hogy Erdély és Magyarország egyik legnagyobb produkciójává nőtte ki magát a stáb, hiszen több mint 12 tag fog utazni 2018-tól a GÁBRIEL koncertekre.

A GÁBRIEL produkciónak eddig két dala jelent meg és folyamatosan dolgoznak a budapesti stúdióban azon, hogy 2018 márciusáig megjelenjen az első lemez. Ez lesz az első GÁBRIEL lemez, de az első latin, reggeaton, bachata, merengue stílusú lemez, amely magyar nyelven jelenik meg.

A “Nem is kell már semmi” című dal 2017. szeptember 7-én jelent meg és egy nap alatt már a világ több pontjáról is jöttek visszajelzések, megosztások, sőt meghívások is. “Rengeteg országból kaptunk üzeneteket” – meséli a zenész.

A zenekar idén augusztusban kezdte el a koncerteket, és készül a nagylemez, illetve egy év végi koncert Budapesten. Addig is több helyen lesz még látható idén a GÁBRIEL koncertje. 2018 márciustól indul majd a nagy nyári turné a lemezmegjelenéssel együtt.

VIDEO: Nem is kell már semmi – videóklip
https://www.youtube.com/watch?v=vY-r5DYCk-U