Több diák utazik vonattal

Több diák utazik vonattal
Február elsejétől az egyetemisták ingyen utazhatnak az országon belül, a Regio és InterRegio típusú vonatjáratokon, másodosztályon.

Az általános iskolások, középiskolások, szakiskolások, valamint a posztlíceális képzésben részesülő fiatalok pedig ötven százalékos kedvezménnyel utazhatnak a CFR–rel. Ennek nyomán lényegesen többen vették igénybe a CFR járatait, mint tavaly: február 20-ig több mint 240 ezer ingyenes, illetve kedvezményes jegyet, illetve több mint háromezer bérletet váltottak ki. Összehasonlításképp: tavaly ugyanebben a periódusban több mint 132 ezer kedvezményes jegyet, illetve több mint 250 diákbérletet adott ki a CFR.

Az idén, az említett rendelkezés nyomán a másodosztályú vonatjáratok kihasználtsága átlagban húsz százalékkal nőtt, de egyes járatok esetén, főleg hétvégén akár több mint száz százalékkal is, ezekre álló jegyeket is ki szoktak állítani újabban. Ez főleg a Bukarestet Brassóval, Konstancával, Kolozsvárral, Jászvásárral összekötő járatokra vonatkozik.

A CFR utasszállító részlege ennek következtében azt ajánlja az egyetemistáknak: idejében váltsák ki az ingyenes jegyeket, hogy ne szembesüljenek kellemetlen helyzetekkel. Másfelől a CFR követi, az egyes járatokra hányan váltanak ingyenes jegyet, hogy elkerüljék a kellemetlen helyzeteket, s hogy kellő számban biztosítsanak helyeket ott, ahol szükséges.

Utazáskor az egyetemistáknak a jegyet, az egyetemista igazolványt és a személyazonossági okiratot kell felmutatniuk az ellenőrnek.

Címkék: ,