Több csatornán üzen a KREK

Több csatornán üzen a KREK
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület modern kommunikációs és technikai eszközök segítségével is hirdetni kívánja Isten üzenetét, ezért a népszerű közösségi oldalon is megjelent.

Az egyházkerület székházában tartott keddi sajtótájékoztatón Villányi Zoltán médiaszakember azt mondta: folyamatos egyeztetések nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy a gyülekezeti élet felpezsdítése céljából ki kell használni a közösségi portálok nyújtotta tágabb lehetőségeket, így körülbelül egy hónapja teszt üzemmódban már működik a KREK hír- és médiaoldala, mely a facebook.com/kiralyhagomellek profilon érhető el. Kis videók, élő közvetítések, bejelentkezések, riportok tekinthetők meg, és nézhetők vissza utólag. Arra törekednek, hogy interaktív módon szólítsák meg a 270 gyülekezet körülbelül 200 ezer református atyafiát. Egy tudósítói hálózatot is ki szeretnének alakítani, abból kiindulva, hogy manapság szinte mindenkinek van okostelefonja, mellyel tud felvételeket készíteni. Hangulatképeket is közvetítenek, kommentár nélkül felirattal, egy-egy rövid szöveggel, hiszen ez is fontos lehet az önigazolás, az identitásmegőrzés szempontjából. Nem titkolt céljuk, hogy a püspökség munkatársait is közelebbről bemutassák, hiszen ők is sokoldalú egyéniségek, csak kevésbé vannak előtérben. Pozitív példát Csűry István püspök mutat, aki aktív felhasználója a Facebook-nak, és nem csupán a református élettel, szolgálattal kapcsolatos információkat oszt meg, hanem családi vonatkozású posztokat is közzétesz. A televíziós szerkesztői csapat tagja még Lévai Dávid operatőr, vágó, Cseke Tímea szerkesztő, vágó, Cseke Péter operatőr és Wagner Erik püspöki titkár, a KREK sajtóosztályának vezetője.

Kiadványok

Wagner Erik három kiadványra hívta fel a figyelmet. 25 lejért már kapható az egyházközségekben a Hozsánna! című imádságos könyv, melyet Szűcs Éva és Vinczéné Pálfi Judit állított össze gyermekek számára, különböző élethelyzetekre. Érdekessége, hogy a felhasznált rajzokat a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium kisdiákjai készítették, a grafikai szerkesztés Szomor Attila munkája.

Ugyanakkor idén is megjelenik majd a minden évben nagy népszerűségnek örvendő falinaptár és kalendárium. Előbbin a nemrég megújult avasújvárosi templom látható, utóbbi elülső fedőlapján pedig a lugosi templom. A kiadványban természetesen Luther Márton alakjáról sem feledkeznek az 500. évforduló kapcsán, de nem csak a múltba révednek, hanem aktuális szempontok alapján is boncolgatják, hogy mit üzen a reformáció a 21. század emberének.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,