Több bevetés a hideg miatt

Növekedőben van azon hajléktalanok száma, akiket a Mentőszolgálat és a Rohammentőszolgálat (SMURD) egységei a kórházakba, valamint a szociális otthonokba szállítottak a szélsőséges időjárás következtében.

 

 

 

A mentőautók az elmúlt 24 órában, országos viszonylatban, 241 hajléktalan személyt szállítottak be különböző egészségügyi intézményekbe, valamint szociális otthonokba.

A rendkívűl alacsony hőmérséklet következtében beállt hipotermikus sokknak tulajdonítható halálesetek száma is növekedett, további négy esetet regisztráltak Tulcea, Botoşani, Neamţ, valamint Olt megyében. Ezzel országszinten, a sárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés életbelépésétől mostanig, hatra emelkedett az időjárás következtében elhunyt személyek száma

Az Egészségügyi Minisztérium továbbra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érvényben lévő sárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés lejártáig kövessék mindenben az orvosok tanácsát, fogyasszanak minél dúsabb vitamintartalmú táplálékot, és lehetőleg kerüljék a nyílt terepen való tartozkódást. Amennyiben ez utóbbi mégsem lehetséges, öltözzenek minél vastagabban és viseljenek sapkát meg kesztyűt.

 

 

 

Az idősebbek, különösképpen azok, akik valamilyen légúti vagy szívbántalmakban szenvednek, ebben a periódusban egyáltalán ne menjenek ki az utcára, mert az alacsony hőmérséklet miatt fokozott veszélynek vannak kitéve.

 

 

 

Ugyanakkor a most uralkodó időjárási viszonyok közepette kerülni kell mindennemű alkohol fogyasztását.