Toader: a munkanapom végéig bejelentem, hogy benyújtom-e lemondásomat, avagy sem

Toader: a munkanapom végéig bejelentem, hogy benyújtom-e lemondásomat, avagy sem
A munkanapja végéig be fogja jelenteni, hogy benyújtja-e lemondását, jelentette ki Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtökön délelőtt.

‘A törvény értelmében a miniszterelnök-asszony nem kérheti a lemondásomat, mivel a kérés felszólítást jelentene, azonban a lemondás személyes döntés eredménye’ – fejtette ki Toader az igazságügyi minisztériumban. Hozzátette, tudomásul vette a kormányfő azon irányú akaratát, hogy véget vessen ennek az ‘ideiglenes’ helyzetnek.

‘Biztosítottam afelől, hogy ma átgondolom a dolgot és a munkaprogramom végéig választ adok: vagy elküldöm neki írásban a lemondásomat, vagy marad a tisztségből való menesztés variánsa’ – szögezte le Toader.

Viorica Dăncilă kormányfő szerda este elküldte a miniszterekre vonatkozó javaslatait Klaus Iohannis államfőnek – tájékoztat a kormány közleménye. A miniszterelnök megküldte ugyanakkor a Tudorel Toader leváltására vonatkozó javaslatát, illetve a Rovana Plumb európai uniós alapokért, és Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszterek lemondását.

A kormányfő Eugen Nicoliceát javasolja az igazságügyi miniszteri, Oana Florea képviselőt az európai uniós alapokért felelős, Liviu Tit Brăiloiu szenátort pedig a külhoni románokért felelős miniszteri tisztségbe.

www.agerpres.ro