Tízévesre hosszabbítják az útlevél érvényességének időtartamát a 25 év feletti kérelmezők esetében

Illusztráció
Illusztráció
Tízévesre hosszabbítják az útlevelek érvényességének időtartamát a 25 évesnél idősebb igénylők esetében – jelentette be hétfőn az útlevél-kibocsátással foglalkozó főigazgatóság vezetője.

Catela-Claudia Vasile azt mondta, részt vett egy, a belügyminisztériumnál tartott egyeztetésen, amelyen döntés született arról, hogy módosítják a vonatkozó törvényt, és a 25 év feletti állampolgárok tíz évig érvényes útlevelet válthatnak ki.

Arról, hogy a tervezett módosítás miatt drágul-e az útlevél, az Országos Nyomdavállalat dönt majd – tette hozzá.

Catela-Claudia Vasile hétfői nyilatkozatában hangsúlyozta, a nyári hónapokban jelentősen nőtt az útlevélkérelmek száma, országszerte hosszú sorok kígyóznak az útlevélosztályokon, ezért a fővárosban és 13 megyében hétfőn is fogadják az útlevélkérelmeket, és addig dolgoznak a hivatalokban, amíg az utolsó ügyfelet is kiszolgálják. Maros, Máramaros, Galaţi és Vaslui megyében kedden is lesz ügyfélszolgálat.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .