Tizennegyedik állásbörze

Szatmár megye – Péntek délelőtt kilenc órai kezdettel Szatmárnémetiben és Nagykárolyban állásbörzét szervez a Szatmár Megyei Munkaerő–foglalkoztatási Ügynökség. Az akció az esélyegyenlőség jegyében került megrendezésre.

Szatmárnémetiben a városi strand területén található Szamos Termál Vendéglőben, Nagykárolyban pedig az ügynökség székhelyén kerül megrendezésre az állásbörze. Az idei állásbörze az esélyegyenlőség égisze alatt kerül megrendezésre, ugyanis március 12.–én a Szatmár Megyei Munkaerő–foglalkoztatási Ügynökség és a Nők és Férfiak közötti Esélyegyenlőségért Ügynökség (ANES) egy protokollt írtak alá, melynek értelmében az ANES közerműködik a munkavállalást elősegítő tájékoztató programok szervezése álltal a Munkaerő–foglakoztatási Ügynökség tevékenységében. Az állásbörze egyúttal jó alkalom arra, hogy a férfiak és nők közötti esélyengyenlőség elveit népszerűsítsék úgy a munkáltató, mint a munkavállalók körében — mondta el sajtótájékozató keretében Doina Iura, az ügynökség vezetője.

Állásajánlatok

Szerdáig 77 cég jelezte részvételi szándékát az eseményen. Ezekből 64 szatmárnémeti és 13 nagykárolyi cég kínál munkalehetőségeket.

Összesen 637 állásajánlat közül választhatnak a potenciális munkavállalók. 532 szatmárnémeti és 105 nagykárolyi munkalehetőség közül választhatnak az érdeklődők. Az állásajánlatok közül csupán 31 állás betöltésére keresenek feslőfokú végzettséggel rendelkező személyeket, nagyobb kereslet van viszont szakmukásokra. A legtöbb munkaadó kőműveseket, mezőgazdasági gépkezelőket, árukezelőket alkalmazna. A felsőfokú végzettségűeket közgazdászi, gyógyszerészi és mérnöki munkalehetőségek várják. Az állásbörzén részt vesz az ügynökség külföldi munkalehetőségekkel foglalkozó tanácsadója, aki akár a helyszínen segít a fiataloknak abban, hogyan tudnak külföldi állásokra pályázni — tette hozzá Doina Iura, az ügynökség vezetője.