Tizenkilenc éves a Kiss Stúdió Színház

Tizenkilenc éves a Kiss Stúdió Színház
A Színházi Világnap előestéjén, március 26-án ünnepelte a Kiss Stúdió Színház 19. születésnapját a Megy-e a színház által a világ elébb? című emlékező színpadi játékkal.

Kiss Törék Ildikó az előadás előtt pár szóban köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, mivel a Kiss Stúdió Színház éppen március 26-án a Színházi Világnap előestéjén alakult, minden évben felolvassák a Színházi Világnapi üzenetet. Ezúttal Dobos Imre színművész, aki 19 évvel ezelőtt fellépett a színházavató Játszunk színházat című gálaelőadásban, olvasta fel az 51. Színházi Világnap alkalmából Dario Fo Nobel-díjas olasz drámaíró, rendező, díszlet- és jelmeztervező üzenetét. A Kiss Stúdió Színház a születésnapot a Megy-e a színház által a világ elébb? című emlékező színpadi játékkal ünnepelte, amelyben Janovics Jenő, neves egykori kolozsvári rendező-színházigazgató gondolatai mellett színdarabrészletek hangzottak fel, többek között a Hamlet, Az ember tragédiája, a Csongor és Tünde, a Bánk bán című darabokból. Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos színművészek előadásában.

Koccintás

Az előadást követően a színművészek pezsgős koccintásra invitálták a nézőket a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központba, ahol finom falatok és italok mellett folyt a beszélgetés a színház eddigi munkásságáról és jövőbeni terveiről. A Kiss Stúdió Színház 19 éves fennállása során eddig 148 bemutatót tartott, Nagyváradon kívül Erdély és Európa több városában és településén. A Kiss Stúdió Színház működését nagymértékben támogatta a Bethlen Gábor Alapítvány.

Nagy Noémi