Tizenkettedszer “gyerekfesztiváloztak” az érmihályfalviak

Az érmihályfalvi Szélrózsa csapat a Gyerekfesztiválon
Az érmihályfalvi Szélrózsa csapat a Gyerekfesztiválon
Bihar megye – A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete a Tarczy Lajos Általános Iskolában tartotta meg a XXI. Nemzetközi Gyerekfesztivált, Pápán. Az érmihályfalvi Szélrózsa csoport 12. alkalommal vett részt az ötnapos rendezvényen.

 

Fergeteges hangulat fogadta a Magyarország különböző részeiről, és a határon túlról érkezett gyerekeket. Az idei fesztivál kerettörténete Atlantisz elveszett világához kapcsolódott. A gyerekek öt napon keresztül – április 4 és 8 között – izgalmas játékokban vehettek részt. A Fogadó játékban Atlantisz megmentése volt a feladat, a Nyitó játékban a gyerekek játékos feladatok során harcoltak azért, hogy az atlantiszi kultúra felvirágozzon, és ezáltal jóra fordítsák Atlantisz sorsát. A második napon mindenki megismerkedhetett Pápával, az Atlantisznak “otthont adó” várossal. A kijelölt feladatok teljesítésével a gyerekek segítséget nyújthattak a hősöknek, s ezzel az atlantisziak elárulták titkaikat. A városismereti játékot az Atlantikai délután követte, ahol különböző sportágakban, ügyességi játékokban mérhették össze képességeiket a fesztiválozók. A focibajnokság I. díját, egy labdát, az érmihályfalvi fiúk nyerték meg.

Egyedi produkció

A Tengeri Csillag Születik nevű vetélkedőre a csoportból népes számban jelentkeztek a gyerekek, bemutatva különleges tehetségüket és tudásukat. A pénteki Fakultatív napon a Sobri Jóska Kaland- és Élménypark felejthetetlen élményben részesített gyereket és felnőttet egyaránt. Szórakozási lehetőséget nyújtott a lézerharc, a hófánkpálya, a lufilövészet, az ugrálóasztal, a légvár és a drótkötél mászás is. A szombati nap a kavalkádé volt, amely elsősorban színpadi előadásokra épült. A Szélrózsák különlegessége abban rejlett, hogy az ő táncos produkciójuk volt az egyetlen, melyben részt vett a csoport minden tagja, kicsi és nagy, gyerek és felnőtt egyaránt. A csoport külön dicséretben részesült humoros és szórakoztató előadásáért, a közönség végig vastapssal jutalmazta az egyedi produkciót. A fesztivál ideje alatt folyamatosan kézműves foglalkozások várták a gyerekeket: gyöngyfűzés, batikolás, “hajbazizzelés”, arcfestés, nemezelés, robotépítés használt elektronikai dolgokból és még sok más.

Vidámság és búcsúzás

Idén a “fesztitáncot” Patai Anna Küldd el a mosolyod című számára ropták a gyerekek, hatalmas kacagások közepette. Aszombat esti gálára jellemző volt az önfeledt játék, a vidámság, de az elválás, a búcsú szomorúságának hangulata is. A gyerekek könnyes szemmel nézték végig a fesztiválról készült videót, majd a fergeteges buli után fájó szívvel búcsúztak a régi és újonnan szerzett barátoktól, reménykedve abban , hogy jövőre újra találkoznak. Elismerés illeti a Zabhegyező Gyerekanimátorokat a kitűnő szervezésért, odaadó, önzetlen munkájukért, a finom ételekért, és a felejthetetlen élményekért.

Király A. Zsuzsanna és Munteanu Erika tanítónők