Tizenhét parcella

Akt.:
Tizenhét parcella
A nagyváradi önkormányzat árverésre bocsát tizenhét parcellát a Veteranilor utcában, amelyeken az érdekeltek családi házat kell majd építsenek.

A nagyváradi helyi tanács legutóbbi ülésén elfogadott határozat értelmében az Ovid Densusianu és a Henrik Ibsen utca 18-20 szám alatti ingatlanai által közrezárt területről van szó, ahol a város lakónegyed kialakítását ösztönzi. Az említett területen tizenhét parcellát bocsát koncesszióba a város családi házak építése céljából, és további húsz parcellát kínál eladásra a Henrik Ibsen 18-20 szám alatti ingatlanok lakói számára. Miután a parcellákon megépülnek a családi hászak, és azokat telekkönyvezik, a háztulajdonosok megvásárolhatják majd az egyébként huszonöt évre koncesszióba vett parcellát is.
A parcellák 357 és 448 négyzetméter között váltakoznak, a legtöbb parcella 382 négyzetméteres.

A koncessziót elnyerők vállalják azt, hogy a koncesszió megszerzésétől számított egy éven belül megszerzik az építési engedélyt, és még annak az engedélynek a lejárta előtt meg is építik a házat. A koncessziós eljáráson a kikiáltási ár 7 lej/nágyzetméter/év lesz. A parcellák bérleti díját később fogják megállapítani, és évente fogják módosítani az inflációs ráta mértékével.