Tizenharmadszor volt borverseny Szentjobbon

Tizenharmadszor volt borverseny Szentjobbon
Bihar megye – Szombaton rendezték meg Szentjobbon a tizenharmadik borversenyt, melyre hét település gazdái neveztek be. A szervező az önkormányzat és a Csáti Miklós Borbarátok Köre volt.

A tizenharmadik szentjobbi borversenyre a helyiek mellett bihardiószegi, hegyközszentimrei, szilágysomlyói, szalárdi, hegyközszentmiklósi és érköbölkúti gazdák neveztek be, három kategóriában. Az ifj.Csávossy György, Fábián Tibor, Szoboszlai Hilda, Szoboszlai Csaba  és Pakó István  alkotta zsűri asztalára összesen 48 – 11 vörös, 31 fehér száraz és 6 édes aromás – minta került. A lakodalmas házban tartott eseményen, az eredményhirdetés és díjátadás előtt, mintegy fél órában a nagyváradi MM Pódium  előadói, Nagy Kinga és Szallós Tünde operettslágereket, örökzöldeket, sanzonokat énekelt, melyek között Meleg Attila az alkalomhoz illő humoros történetekkel szórakoztatta a publikumot.

Köszönet, értékelés

Az előadást követően László Sándor  főszervező, majd Zatykó István  polgármester köszönte meg a zsűri munkáját, a gazdák részvételét. Az ítészek nevében ifj.Csávossy György fejtette ki, hogy, bár az elmúlt év nem volt igazán kedvező a szőlőtermesztésre, ez nem jelenti azt, hogy a gazdáknak ne kellene betartani a bortermelés szabályait, továbbá az úgynevezett pincetechnológiai előírásokat, majd felajánlotta, hogy minden érdeklődőnek áll rendelkezésére tanácsokkal. A jutalmakat László Sándor, Zatykó István illetve ifj.Csávossy György adta át. Miközben felszolgálták a vacsorát, és a szilágybagosról érkezett Józsi és a csengettyűsök nevű banda is a húrok közé csapott, kisorsolták a tomola nyereményeit.

Nyeremények a tombolán

A nyeremények között gazdára talált több, a helyi borbarátok köre által palackozott üveg bor, egy üveglopó, a helyi Sall Ödön által készített két festmény. Kétszer sorsolták ki a köbölkúti Erdei Sándor  által készített és felajánlott kármentőt, mivel elsőre, nagy derültséget kiváltva, maga a pintér mester lett a nyertes, aki másodjára is felajánlotta azt. Ugyancsak tréfás „bunda” bekiabálások kísérték, hogy a fődíj esetében Zatykó Mária  egyik sorsjegyét húzták ki, ám a felesége által átvett 100 literes hordót a polgármester felajánlotta a borbarátok körének.

A legjobb borok

Vörös borok: 1. Anca Vasile (Diószeg), 2. id.Guba Jenő (Szalárd), 3. Horváth István (Szilágysomlyó).

Fehér száraz borok: 1. Tivadar Péter (Diószeg), 2. Nagy Sándor (Hegyközszentimre), 3. Anca Vasile (Diószeg).

Fehér aromás borok: 1. Szerző László (Diószeg), 2. Tivadar Péter (Diószeg), 3. Lovas János (Szalárd).

Szentjobbi borok: 1.Kiss Lehel, 2. Csáki Miklós, 3. Kolák József.

Címkék: , ,