Tizenegy buszjárat szűnik meg

Hargita megye – A Román Közúti Hatóság Hargita megyei kirendeltsége október 6-án értesítette Hargita Megye Tanácsát, hogy a marosvásárhelyi táblabíróság elutasította a csíkszeredai Autotransport részvénytársaság csődeljárás ellen benyújtott fellebbezését. Az ítélet értelmében a tömegszállítási cég még működő járatai ez év december 1-ji hatállyal megszűnnek.

Mivel a tizenegy érintett járat biztosítására Hargita Megye Tanácsa szerződést kötött a csődbe jutott céggel, új szolgáltató szerződtetése vált szükségessé, ellenkező esetben nem lesz közszállítás az említett útvonalakon.

„Minél hamarabb megoldást kell találnunk a helyzetre – jelentette ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök a helyzet kapcsán. – Tekintettel arra, hogy tél előtt állunk, meg kell előznünk, hogy akár csak egy napig is leálljon az utasszállítás, hiszen a tömegszállítást rendszeresen igénybe vevő emberek napirendje borul fel az összeköttetés megváltozása miatt, nem beszélve a hidegben való álldogálásról, míg megfelelő szállítóeszközt találnak maguknak.”

Hargita Megye Tanácsa új közbeszerzési eljárás kiírásával még a decemberi határidő előtt megpróbál új szállítócéget keresni a rövidesen megszűnő tizenegy járatra, hogy folyamatos maradjon a Hargita megyei tömegközlekedés.

Az érintett járatok:

Hidegség–Gyimesközéplok–Csíkszereda
Csíkszereda–Csíkkozmás–Kászonaltíz
Csíkszereda – Csíkszentkirály – Lázárfalva
Csíkszereda – Tusnád – Tusnádfürdő
Csíkszereda – Csíkszentkirály – Tusnád
Csíkszereda – Csíkszentkirály – Csíkkozmás
Csíkszereda – Cíkszentmihály – Lóvész
Csíkszereda – Csíkszentkirály – Büdösfürdő
Balánbánya – Csíkdánfalva – Csíkszereda
Balánbánya – Csíkszentdomokos
Csíkdánfalva – Csíkszentdomokos – Balánbánya