Tíz megye tizennyolc településén okozott károkat az időjárás az elmúlt 24 órában

Fotó: ISU Bihor
Fotó: ISU Bihor
Tíz megye tizennyolc településén volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépésére az esőzések és az áradások miatt.

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) közleménye szerint Arad, Bihar, Buzău, Krassó-Szörény, Hargita, Máramaros, Neamţ, Prahova, Suceava és Vâlcea megyében okozott problémákat a kedvezőtlen időjárás.

A katonai tűzoltóknak összesen 91 lakóházból, udvarból és pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, továbbá a viharos szélben az útra és autókra dőlt 23 fát, illetve két eldőlt építőipari állványt kellett eltakarítaniuk.

A pénteki nap folyamán és a szombatra virradó éjszaka több mint 70 riasztást adtak ki a meteorológusok és hidrológusok. A narancssárga és piros jelzésű figyelmeztetésekről a RO-Alert rendszeren keresztül küldött üzenettel is figyelmeztették a lakosságot.

Szombat estig fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén, több mint 4900 katonai tűzoltó áll készenlétben, hogy sürgősségi esetekben közbelépjenek – mutat még rá az IGSU közleménye.

www.agerpres.ro