Tíz kreatív technika, amivel csodaszép húsvéti tojásokat festhetsz

Akt.:
Tíz kreatív technika, amivel csodaszép húsvéti tojásokat festhetsz
© Fotó: boredpanda.com
Közeleg a húsvét, a lányok lassan elkezdhetik törni a fejüket, hogy mivel lepik meg a locsolókat. Adunk néhány tippet, amivel feldobhatjátok az ünnepi hangulatot és egy kis kreativitást csempészhettek a tojásfestés egyébként nem mindig örömteli folyamatába. Persze ettől a kölni még nem lesz illatosabb és a szódavizes palackok sem fognak elkerülni…

A hagyományos tojásfestés mellett, íme néhány egyszerű megoldás, amivel művészivé avanzsálhatjuk a húsvéti tojásokat.

1. Kend be a tojást ragasztóval, majd egyszerűen görgesd bele egy tál mutatós, egyébként tortadíszítéshez használatos színes cukorkába!

tojas1

tojas2

2. Használj színes cérnákat! Gyönyörű mintákat hozhatsz ki belőle, és egy kis ragasztó segítségével ez is jól rögzíthető.

toja

3. Íme egy kicsit kevésbé klasszikus trükk, de mindenképp egyedi eredményhez vezet: ragassz a tojásra szárított virágszirmot, levelet, fedd be egy darab anyaggal, majd tedd bele forrásban lévő hagymafőzetbe! Ilyen lesz:

diy-easter-eggs-12-1

diy-easter-eggs-12-2

diy-easter-eggs-12-3

diy-easter-eggs-12-4

4. Fogj egy régi nyakkendőt (persze nem árt engedélyt kérni a tulajdonosától, mielőtt nekikezdünk), vágd szét, csomagold bele a tojásokat, majd főzd ki ecetes vízben! Miután kiszeded a textilből, ilyen tojásokat kapsz:

diy-easter-eggs-5-2

diy-easter-eggs-5-3

5. A horgolt cuccok sosem mennek ki a divatból:

csipke

6. Na jó, kicsit hazudtunk az elején, csak szerephez jutnak itt is a hagyományos festékporok, de a módszer kicsit eltérő: ha fokozatosan mártjuk bele a tojást a festékes vízbe, egyes részei sötétebbek, mások világosabbak lesznek, így ilyen csíkos szépségeket kapunk:

diy-easter-eggs-1-1

diy-easter-eggs-1-2

7. Egy kis vízfesték, némi minta rá ceruzával és voila!

ceruza

ceruza2

8. Alkoholos filccel próbálkoztatok már? Előtte rajzolhattok rá ceruzával segédvonalakat.

filc_

9. Egyik kedvencünk a csipke. Ha ezzel borítod be a tojást, majd festékbe mártod, garantáltan tetszeni fog a végeredmény.

diy-easter-eggs-19-1

diy-easter-eggs-19-2

diy-easter-eggs-19-3

10. Az utolsó módszerrel elszórakozhatunk egy darabig: minden egyes alkalommal, amikor más színű festékbe mártjuk a tojást, máshová ragasztjuk a szigszalagot, így különböző mintákat nyerünk:

diy-easter-eggs-17-1

diy-easter-eggs-17-2

Forrás: boredpanda.com