Tíz évre koncesszióba adnák

Szatmárnémeti — A szatmárnémeti 16–os lakónegyed koncesszióba adásáról dönt holnap a Szatmárnémeti tanács, ami azt jelenti, hogy tíz évre egy adott cégre bíznák a negyed karbatartását.

A csütörtöki soros tanácsülésen kerül a tanács elé a 16–os lakónegyed koncesszióba adásáról szóló határozattervezet — mondta el szerdán sajtótájékoztató keretében Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere. A negyed teljes felújítása óriási összegbe kerül, ugyanis járdákat, parkolókat, zöldövezeteket, útakat kell építeni. Ezeket a költségeket egy–két éven belül nem tudja vállalni az önkormányzat, ezért arra a cégre bíznák a teljes felújítást, amelyik tíz évre koncesszióba veszi a lakónegyedet, amiért évente egy meghatározott összeget kapna a várostól. Ilyés szerint, a koncesszióba adásnak az egyik előnye, hogy gyakorlatilag, az önkormányzat tíz év alatt kell kifizesse a lakónegyed felújítását. A másik előnye az, hogy a cégnek érdeke, hogy jóminőségű munkát végezzen, mivel így kevesebbet kell a továbbiakban ráköltenie, több lesz a nyeresége. „Egyelőre csak a 16–os lakónegyed karbantartására alkalmazzuk ezt a módszert, amennyiben beválik az egész városra ki fogjuk terjeszteni”— tette hozzá Ilyés.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .