ERDON Helyi hírek

2008.09.15. 08:05

A jövő lánglovagjai

<p>Szatmár megye - A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségén szombaton nyílt nappal ünnepelték a Román Tűzoltók Napját. <DIA alt="Tuzoltok 2008.09.14" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( http://media.erdon.ro/pubs/Bildserie/Tuzoltok_2008_09_14/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tuzoltok 2008.09.14" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Szombaton, szeptember 13–án délelőtt nyílt napot tartottak a szatmárnémeti tűzoltóságon. Ilyenkor szinte vidámparkká alakul az udvar. Nagyszerű alkalom ez a rendezvény, hogy a tűzoltó tisztek nemcsak saját felszerelésüket mutassák be, de megismertessék a gyermekekkel, milyen feladatokat lát el manapság egy tűzoltó. A családok megnézhették a tűzoltóság épületét, képeket készíthettek a gyerekeikről, amint a hatalmas járművek vezetőfülkéit próbálták ki. Mindenkinek ez okozta a legnagyobb örömet.

Bemutatták az új SMURD mentőautót és az egészségügyi műszereket is kipróbálhatták a gyerekek. Roland, a tűzoltók egyik kis rajongója hosszú ideje kíséri figyelemmel a tűzoltók tevékenységét. A szatmárnémeti kisfiú még csak most megy első osztályba, de tervei szerint amint eléri a szükséges korhatárt, ő is csatlakozik a tűzoltóság kötelékéhez. A lelkes rajongó jutalmul jövő héten egy, a tűzoltók által aláírt védősisakot vehet át. Roland egyébként a szombati rendezvényen a szüleitől kapott tűzoltó egyenruhával jelent meg.

A nyílt nap keretében a tűzoltók célja megértetni azt, hogy a legjobb érzés, ha másokon segíthetnek. Ezt pedig nem lehet elég korán kezdeni, mondják a mai hivatásos lánglovagok, akik közül sokan Rolandhoz hasonlóan szintén gyermekként szerették meg a tűzoltói hivatást.

Németh Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!