Tíz emberrel nem ment a játék!

A labdarúgó második liga második csoportjának hét végi fordulójában Pitesti-en szerepelt a Nagyváradi Bihar FC. Az összecsapás két harmadában egyenlõ ellenfélként küzdött a váradi legénység, de aztán…

Mintegy bõ negyedórát kellett várni, amíg elkezdõdött a tulajdonképpeni meccs. Ugyanis ennyi idõre volt szüksége a két csapatnak ahhoz, hogy elkezdjen futballozni is, ami aztán mintegy ötven percen át mindkettejük számára igen jól sikerült. Változás a második felvonásban következett be, akkor, amikor második sárga lapja miatt Lukácsot kiállította a játékvezetõ. A tíz emberre apadt váradi különítmény ezt követõen nem bírt a fokozódó hazai nyomással, s védelmük tagjai sorra követték el gyerekes hibáikat, ami aztán logikusan vezetett vereségükhöz.

Négy hiba

A mérkõzés legnagyobb helyzetét Lukács hagyta ki a szünet elõtt: lövését fejjel mentette a pitesti-i hálóõr. Aztán jöttek a szünet uráni váradi hibák. Az elsõ a Lukácsé volt, aki jogosan kapta második sárgáját, amit elkerülhetett volna. Utána Cosma fejelte a labdát saját kapujába. Jó tíz perccel késõbb Lipitor rosszul szaladt ki, s a feje felett emelte a pitesti-i játékos hálóba a második hazai gólt. A negyedik hiba a Gongolea nevéhez fûzõdött: megmozdulásáért jogosan ítélte meg a harmadik góllal járó tizenegyest a bíró.

Szántó Sándor