Tíz centiméteres hóréteg borítja a Transzfogarast

Tíz centiméteres hóréteg borítja a Transzfogarast
Tíz centiméteres hóréteg borítja a Transzfogarasi útnak is nevezett 7C jelzésű országút 1700 méternél magasabban fekvő szakaszait, téli körülmények között lehet közlekedni – írja közleményében a piteşti-i hegyimentő-szolgálat.

“Az elmúlt 12 óra alatt 8-10 centiméter hó hullott a Transzfogarasi út 1700 méter fölött fekvő szakaszaira, az Argeş megyei Kecske-vízesés és a felvonó Szeben megyében lévő második oszlopa között, téli körülmények között lehet közlekedni’ – áll a hegyimentő-szolgálat igazgatója, Ion Săndoiu által aláírt közleményben.

A hegyimentők azt tanácsolják, hogy téli gumi, hólánc, lapát és homok nélkül senki ne vágjon neki a Transzfogarasi útnak.

A turistaösvények továbbra is nyitva vannak, de akik túrázni indulnak, megfelelőképpen szerelkezzenek fel, vigyenek magukkal hágóvasat, jégcsákányt, síbotot.

‘A hegyimentők azt tanácsolják, hogy a turisták alaposan tájékozódjanak a körülményekről a 0SALVAMONT szám hívásával, és hagyjanak legalább egy óra biztonsági időt naplemente előtt’ – írja még a közlemény.

AGERPRES/(RO – szerző: George ONEA, szerkesztő: Irina POENARU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro