Tisztújítás Udvarhelyszéken

Udvarhelyszék – Bunta Levente-Zoltán az RMDSZ udvarhelyszéki területi szervezetének új elnöke. Erről a területi szervezet küldöttei döntöttek tegnapi, március 31-i ülésükön.

A széki elnöki tisztségért, Antal István parlamenti képviselő visszalépését követően, ketten szálltak versenybe: Birtalan József megbízott udvarhelyszéki elnök és Bunta Levente-Zoltán Hargita megyei tanácselnök.

A megmérettetést Bunta Levente nyerte meg, akinek a jelenlévő 140 küldött közül 97-en szavaztak bizalmat. Az új széki elnök kinevezte az új ügyvezető elnököt is: ezt a tisztséget Farkas Györgyöt látja el az elkövetkezőkben.

Az ülésen jelen volt Kovács Péter területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök, aki felszólalásában a csapatmunka fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, Udvarhelyszéken is igen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy mind az önkormányzati jelöltek, mind a területi szervezet vezetői, munkatársai a legmegfelelőbbek legyenek. Az elkövetkezőkben arra van szükség, hogy mindenki legjobb tudása szerint, egységesen részt vegyen az RMDSZ kampányában.