Tisztújítás az EMKÉ-ben

Tisztújítás az EMKÉ-ben
Szatmér megye – Tisztújítással zárult az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület múlt hét végi kolozsvári közgyűlése. A szervezet új elnöke Dáné Tibor Kálmán, eddigi ügyvezető elnök lett, a leköszönő Kötő József pedig a vezető testület tagjaként tanácsadói tisztségben segíti az új elnök és a vezetőség munkáját.

A négy területi alelnök közé újraválasztották a szatmári Muzsnay Árpádot, kinek továbbra is a partiumi régió művelődési életének koordinálása mellett az országhatárokon átívelő, a Kárpát-medence magyar művelődési szervezeteivel kialakított kapcsolattartás és együttműködés bővítése a fő feladata. Területi alelnöke még a szervezetnek az aradi Matekovits Mária (Bánát), a Marosvásárhelyen élő és tevékenykedő Ábrám Zoltán (Közép-Erdély) és a sepsiszentgyörgyi Kiss Jenő (Székelyföld).

A társadalom-szervezői feladatokat alelnökként az RMDSZ művelődési alelnöke, Szép Gyula látja el, Guttman Mihály egyetemi tanárt pedig az elnökségi tagok sorába választották be. Az egyesület tiszteletbeli elnöke továbbra is Dávid Gyula. A közgyűlésen résztvevők határozatot fogadtak el, hogy az idei esztendőtől árpilis 12-ét, az EMKE 1885-ös megalakulásának napját az Erdélyi Magyar Közművelődés Napjává nyilvánítják.