Tisztújítás a SZMIT–nél

Szatmár megye – Kovács Jácint, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács elnökének beszámolójával indult a SZMIT hétvégén Szatmárnémetiben megtartott soros ülése, melyen Kovács Jácint bejelentette, hogy szeretné átadni a helyét azoknak a fiataloknak, akik az elmúlt években a SZMIT vezetőség által felépített rendszert tovább kívánják fejleszteni.

Amint az Kovács Jácint beszámolójából kiderült, az elmúlt évek az építkezés évei voltak, az ernyőszervezetként működő SZMIT olyan keret megteremtésén munkálkodott, amelyen belül a Szatmár megyei településeken működő, magyar ifjúsági szervezeteknek hathatós segítséget próbáltak nyújtani működésük és tevékenységi köreik megtervezésében, ezek életképessé tételében.

A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács élén az elnöki tisztséget Nagy Szabolcs, az alelnökséget Csajkos Szabolcs vállalta fel. A SZMIT titkára Martin Kinga lett. Az új vezetőség megköszönte a bizalmat, a következő időszak terveire vonatkozóan pedig kiemelték, hogy a SZMIT legfontosabb feladata a tagszervezetekkel való élő kapcsolattartás erősítése lesz.