Tisztázná a törvényalkalmazást

Akt.:
Tisztázná a törvényalkalmazást
Nagyvárad- Péntek délelőtt a Kossuth utcai ideiglenes székházban kampányzáró, illetve -értékelő sajtótájékoztatót tartott Szabó Ödön, az RMDSZ megyei kampányfőnöke.

Hangsúlyozta: hűek maradtak eddigi elveikhez, értékeikhez, és hosszú távra szóló projektek megvalósítása mellett állnak ki, ilyen például, hogy Nagyvárad régióközpont legyen. Újdonságként a kapcsolatok, illetve a csatlakozások erősítésére is összpontosítanak, hogy minél több találkozási pont jöhessen létre az emberek, a közösségek közt. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: elfogadhatatlan, hogy a szomszédos megyékbe egy-egy, legfeljebb két használható út vezessen. Azt is kiemelte, hogy az RMDSZ végig pozitív kampányt folytatott, nem reagált a rágalmakra, senkit sem támadtak, legfeljebb humorral válaszoltak az őket ért alaptalan vádaskodásokra.

A politikus ugyanakkor nyilvánosan felszólította az Állandó Választási Hatóságot (AEP)- illetve bejelentette, hogy a választások utáni héten átiratot is küld-, hogy tisztázza a választási törvény alkalmazási módszertanát, ugyanis szerinte sok mindenben nem világos. Például az RMDSZ az újságokban közölt hirdetéseinél kódot tüntetett fel, más alakulatok pedig nem, mert nem egyértelmű, hogy akkor ez szükséges-e vagy sem? Ugyanígy a Szövetség nem közölt fizetett hirdetéseket a Facebookon, mert úgy értelmezte a törvényt, hogy a tulajdonossal kell szerződést kötni („és Mark Zuckerberggel nem tudta fel venni a kapcsolatot”), míg mások éltek ezzel a lehetőséggel, mert talán úgy gondolák, hogy elég, ha megállapodnak valamilyen reklámcéggel. De ugyanígy az sem világos, hogy a közterületek vagy ingatlanok kampánycélra való használatáért kell-e fizetni, vagy sem..

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,