Tiszta választásokat!

Az európai demokratikus gyakorlattól eltérően Romániában a független jelölt nem állíthat választási bizottsági tagokat. A hátrányos megkülönböztetést tartalmazó törvény módosítására tett minden kísérletünk kudarcba fulladt, ezért az esélyegyenlőség, a demokratikus elvek védelméért a nyilvánossághoz fordulunk.

Fennáll ugyanis annak a veszélye, hogy a többségében magyarok lakta településeken, ahol csak az RMDSZ állít urnabiztosokat, megkísérlik érvényteleníteni a Tőkés Lászlóra adott szavazatokat, illetve a távolmaradók nevében az RMDSZ-re pecsételnek, annak ellenére, hogy a törvény ezt szigorúan bünteti. Az RMDSZ még a független megfigyelőket is igyekszik távol tartani a szavazóhelyiségektől, hogy kénye-kedve szerint, ellenőrizetlenül intézze a szavazást. Bihar megyében például a független megfigyelő szervezet akkreditálását is megakadályozták. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy elsősorban a választóktól veszik el a szavazati jogot, ha a választókörzetben megpróbálnak csalni a bizottság tagjai. Nem a Tőkés László szavazatait, hanem a választókét lopják el.

A demokrácia legfőbb eszközét, a választási jogot csorbítják ezzel.

Tiszta választásokat akarunk, ezért felszólítjuk az RMDSZ-t, tartózkodjon a törvénytelen szavazatszerzéstől, és ne akadályozza a megfigyelők küldését.

Végre az erdélyi magyarok is választhatnak, joguk van hiteles európai képviseletre, ne lopják el tőlük ezt a jogot. A visszaélések bejelentésére állandó telefonszolgálatot hozunk létre; a 0259 – 431- 090 telefonszámon jelezhetik, ha visszaélést vagy törvénytelenséget tapasztalnak. Az erdélyi magyarokat pedig arra bíztatjuk, ne hagyják elveszni szavazataikat, jöjjenek választani vasárnap. Sokan vagyunk, akik Tőkés Lászlóra szavazunk, többen választjuk őt annál, mint amennyit el mernek ők csalni!

Szilágy Zsolt

kampányfőnök