bankmonitor

2021.07.06. 13:30

A nagybankok kétharmadánál drágább lett a legnépszerűbb lakáshitel

A jegybanki alapkamat emelése után a nagybankok kétharmada júliusra megemelte 10 éves kamatperiódusú lakáshiteleinek kamatát – közölte a Bankmonitor.hu hétfőn.

2016. augusztus 3. Lakásépítés, CSOK, lakáshitel. Építkezés. Fotó: Veres Viktor

Fotó: Veres Viktor

A portál számításai szerint ugyanakkor a drágulás nem jelentős: átlagosan 0,22 százalékponttal magasabb júliustól a THM értéke egy 20 millió forintos, 10 éves kamatperiódusú lakáshitelnek. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora szerint 20 éves futamidő esetén ez 2300 forint növekedést jelentene a törlesztőrészletekben.

A portál szerint kérdés azonban, hogy ezzel befejeződött-e a hitelek áremelkedése. A Bankmonitor szakértőinek véleménye szerint a kamatemelés csekély mértéke miatt érdemben nem befolyásolja a hitelpiacot. Ugyanakkor a jegybanki alapkamat újabb emelése a kölcsönök tovább drágulásához vezethet. Márpedig a jegybank kamatemelési ciklusba kezdett, így a drágulás szakértők szerint borítékolható – közölték.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában