FRISSÍTVE: Tiltakozás a parlamentnél, elkezdődött a vita

Akt.:
Tiltakozás
Tiltakozás
Körülbelül 5000 személy gyűlt össze a parlament épülete előtt, hogy élő láncot alkossanak a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által a Tudose-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány vitája alatt.

FRISSÍTÉS: Elkezdtek élő láncot alkotni a parlament épülete előtt az Izvor parkban összegyűlt tiltakozók, élükön a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével, Ludovic Orbannal. Orban azt mondta, a tüntetők “élő pajzsot” alakítanak, hogy megvédjék az állampolgárokat a “Dragnea szolgái alkotta ártalmas többségtől
A tüntetők “Le a PSDragnea-kormánnyal”, “Igazságot akarunk, nem korrupciót”, “Vörös riasztás, állítsátok meg a katasztrófát” feliratú táblákat tartanak a magasba. A tiltakozókat lovas rendőrök felügyelik.

Elkezdődött a vita

Elkezdődött a parlament plénumának ülése, amelyen megvitatják a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által a Tudose-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, majd szavaznak róla. Az ülés elején 274 képviselő és szenátor volt a teremben.

Az ülésen részt vesz Mihai Tudose miniszterelnök és a kormány több tagja, köztük Tudorel Toader igazságügyi, Olguţa Vasilescu munkaügyi, Liviu Pop oktatási és Ilan Laufer üzleti környezetért felelős miniszter.

www.agerpres.ro