Tévés mesterkurzus Marosvásárhelyen

Tévés mesterkurzus Marosvásárhelyen

2007 május 19-20-án a marosvásárhelyi Yorick Stúdióban Fischer Gábor filmrendező tart mesterkurzust romániai magyar tévéseknek (szerkesztők operatőrök, rendezők) illetve a Színművészeti Egyetem dramaturgia szakos hallgatóinak.

A mesterkurzuson megfigyelőként részt vesznek a marosvásárhelyi és a kolozsvári Sapientia EMTE Média- és Kommunikáció szakos diákjai, valamint a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Média és kommunikáció szakos hallgatói.

Fischer Gábor olyan tematikát választott, amelyik a legkevésbé ismert a televíziózásban már járatos, ám nem filmen nevelkedett műsorkészítő szerkesztők, rendezők, operatőrök körében és a dokumentumfilmezésben is jól jönnek majd az ott elsajátítható ismeretek.

Jelentkezési határidő: 2007 május 10.

A mesterkurzus diákoknak ingyenes vagyis az oktatás, a helyszíni felszerelés (kamera, kazetta, vágási lehetőség), illetve a kurzus elvégzése után a képzésvezető által aláírt oklevél. ( MÚRE  tagok  pályázhatnak) A tévések maguk fizetik a szállást, utazást és az étkezést.

Bővebb információk az esemény háttérintézményeinél: Terra Nova Képzési és Kommunikációs Központban, terranova@pontweb.ro, a  MÚRE, Magyar Újságírók Romániai Egyesületénél, mure@mure.ro, továbbá a kapcsolatszemélyeknél lehet szerezni: Simonffy Katalin, 0745-119939, katalins@rdslink.ro  Kádár Magor, 0744-270619, magor@rdslink.ro Karácsonyi Zsigmond mure@mure.ro