Tesztelik a szökőkutakat

Tesztelik a szökőkutakat
Vége felé közeledik a Szent László tér felújítása. Jelenleg a négy márványszökőkutat tesztelik, május végéig megtörténik a munkálatok átvétele, tudatta Mircea Mălan alpolgármester.


Jelenleg a szökőkutak tesztelése és a vízhozam beállítása van folyamatban. Az olasz mesterek által készített szökőkutakat az elmúlt hét végén indították el, s mivel kettő vizet ereszt, az építőnek ellenőriznie kell, hol vannak a repedések, s meg kell javítania a szigetelést, mondta az alpolgármester. Addig viszont a szökőkutak működnek még éjszaka is, hogy a fényjátékokat is be tudják állítani. A munkálatok átvétele április, vagy legkésőbb május végén történik, tette hozzá.

A szökőkutak építése tavaly decemberben kezdődött. Mindegyik szökőkút masszív kőből és betonból készült, mindegyik több mint száz elemből áll, ezeket a struktúra belsejébe fecskendezett betonnal rögzítették.

Zajlanak a munkálatok a villamosmegállóknál is – a fémszerkezet újrafestése után az üveglapokat és avilágítóelemeket szerelik majd fel. A Szent László tér felújítása tavaly februárban kezdődtek el, a legnagyobbrészt uniós alapokból biztosított, 18,9 millió lej értékű munkálatokat a Városi Utak mellett több cégből álló társulás végzi, ennek tagjai az Electro Construct Sildac, a Porfido Edarte Conzortio Stabile, az Europorfidi, az Imsaurisa és a Gardener.