Testvériskolai kapcsolatok

Testvériskolai kapcsolatok
Szatmár megye – Jólműködő kapcsolat alakult ki a szatmárnémeti 10–es számú, az Óvári Általános Iskola, valamint a csengeri Petőfi Sándor Általános és Zeneiskola között.

A szatmárnémeti 10–es számú és az Óvári Általános Iskola, valamint a csengeri Petőfi Sándor Általános és Zeneiskola között az elmúlt évben jött létre testvériskolai kapcsolat. A szatmárnémeti és az óvári iskolások több alkalommal vettek már részt csengeri vetélkedőkön és nemzetközi szavalóversenyeken, ahol jó eredményeket értek el.

A Csengeri Művelődési Központ április 8–10. között szervezi meg a Tavaszi Zsongás elnevezésű nemzetközi versmondó versenyét. A rendezvényen — mint ahogy az az utóbbi évek során gyakorlattá vált — részt vesznek szatmárnémeti és az óvári gyerekek is.

A csengeri diákok meghívást kaptak a május 22–23–án Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő, A tavasz virága című szavalóversenyen, amelyen női költők verseit szavalják a versenyző tanulók. A rendezvény második napján a részt vevő tanulók és kísérő tanárok kiránduláson vesznek részt, meglátogatva a megye irodalmi és történelmi emlékhelyeit.

Új kapcsolatok

Tegnap csengeri iskolások érkeztek a szatmárnémeti 10–es iskolába, hogy a helyi tanulókkal üljenek be egy osztályba és megismerjék az itteni oktatási módszereket és a tananyagot és a mai napot is együtt töltik a szatmári társaikkal. Rövidesen pedig szatmárnémeti tanulók mennek Csengerbe hasonló céllal – tájékoztatta lapunkat Ressler István iskolaigazgató. A két iskola vezetősége azt tervezi, hogy május 30–án Szatmárnémetiben tartanak egy találálkozót, amelyen a két iskola tantestülete vesz részt, azzal a céllal, hogy a tanárok katedránként üljenek le ismerkedni és közös programokat szervezzenek.