Tervekkel vértezte fel magát

Tervekkel vértezte fel magát
Nagyvárad – Radu Ţîrle megyei tanácselnök hétfőn sajtótájékoztatón ismertette az elmúlt két hétben kifejtett tevékenységét, illetve közeljövőbeli tervei közül is felvázolt néhányat.

Elmondása szerint átfésülte a hivatal pénzügyi helyzetét és kapcsolatba lépett az önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézmények igazgatóival. Ez utóbbiak székhelyein egyébként hamarosan személyesen is látogatást fog tenni. Audit vizsgálatot rendelt el a Megyei Tanácson belül, és külső ellenőrzést is igényelni fog. Megbeszélést folytatott az igazgatóságok és irodák vezetőivel, akiktől azt kérte, hogy munkájuk legyen átlátható és a törvényeknek megfelelő. Radu Ţîrle az elkövetkezendő hetekben a potenciális Bihar megyei befektetőkkel is találkozni akar, azzal a szándékkal, hogy közölje velük: korrekt eljárásra számíthatnak az általa vezetett intézmény részéről, amennyiben betartják a szerződésbe foglalt kötelezettségeiket.

A Bihar Megyei Tanács vezetőjének tervei közt az is szerepel, hogy kapcsolatba lép a szomszédos megyék önkormányzati elnökeivel avégett, hogy szinkronba hozzák a térség fejlesztése érdekében kifejtett erőfeszítéseiket. A sajtótájékoztatón továbbá az is kiderült, az ősszel esedékes szerkezeti átalakításig a gazdasági ügyekért Dumitru Voloşeniuc alelnök felel, a technikai jellegű problémák pedig Kiss Sándor alelnök hatáskörébe tartóznak.

Ciucur L. Antonius