Természetvédelmi területek védelme

Nagyváradtól mindössze 25 kilométerre van a horgászok eldorádója. Cséffa. Fotó: welcometoromania.ro
Nagyváradtól mindössze 25 kilométerre van a horgászok eldorádója. Cséffa. Fotó: welcometoromania.ro
A Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium közleményében tudatja: december 9-től újra megkezdte a természetvédelmi területek adminisztrációba vételéhez szükséges dokumentációk átvételét.

Az iratcsomókat a 2014/1052-es miniszteri rendelet szellemében kell összeállítani. Az eljárás menete: a területért felelős intézmény székhelyén és internetes felületén nyilvánosságra kell hozni az adminisztrálásba ajánlott fajok listáját; a kifüggesztéstől számított 30 naptári napon belül az iratcsomót papíron és elektronikusan is le kell adni; a határidő letelte után két nappal az iratcsomó eljuttatása az elbírálókhoz; az elbíráló bizottság összeül; a döntések meghozatala, a pontozás közzététele; óvások letétele; az óvások elemzése, elbírálása; a végleges eredmények közzététele; az adminisztrációs szerződések aláírása.

Az iratcsomók letételének határideje: 2017. január 9. (a regisztráció időpontja a minisztériumnál, Bukarest, 5. kerület, Libertatii sugárút 12.). A hiányos iratcsomókat visszaadják, azok nem kerülnek a bizottság elé. Biharban a Cséffai Természeti Park és Les környéke tart számot a miniszteri rendelet értelmében adminisztrálásra.

További információ található a minisztérium internetes elérhetőségén: http://www.mmediu.ro.