Termékkiáltás a székelyzászló alatt

Termékkiáltás a székelyzászló alatt
Maros megye – Vidékfejlesztési konferencia, kulturális műsorok, sport rendezvények, valamint nyárádmenti termékkiáltás szerepelt a múlt hét végén zajlott Nyárádszeredai, Nyárádmenti Napok kínálatában.

A konferencia, a kulturális műsorok a helyi Művelődési Otthonban zajlottak, a termékkiállítás pedig a sportcsarnokban melynek homlokzatán a nemrég kitűzött székely zászló lobogott.
Csíki Sándor a Magyar Polgári Párt helyi tanácsosa elmondta:
„A Barcelona a világ egyik legjobb csapata és annyira természetes, hogy Katalóniában egy mérkőzésen a katalán zászlók lobognak, úgy gondolom ez nálunk is természetes kell legyen. Mivel olyan foci csapatunk van mellyel megnyertük a Magyar Középiskolák Országos Bajnokságát, amit mi is szerveztünk, úgy gondoltam, hogy a székelyzászlónak ott a helye az épületen (sportcsarnok – sz.m.). Tudom, hogy ez nem Nyárádszereda egyik legimpozánsabb épülete, de gondolom, hogy ez kezdetnek jó. Abban reménykedem, hogy mivel a Nyárádmente székely, ezt Orbán Balázstól tudjuk, abban reménykedem, hogy a környező falvak jó székely-magyar emberei is kezdik majd használni a székely zászlót és sok ilyen székelyzászló lesz a környéken”.
 
Csíki Sándor szerint a magyar emberek fele örvend annak ha magyar utcanevek vannak, ha zászló van, ha lehet magyarul beszélni a hivatalokban, de „lehet, hogy több mint fele inkább a gazdasági kérdésekben látja a megoldást és azt szeretné ha minél járhatóbb utak legyenek, minél több munkahely legyen és minél jobban éljenek az emberek. Szerintem nekünk az a dolgunk, hogy megmagyarázzuk az embereknek, hogy a kettő egymás mellett működik”, tette hozzá az MPP helyi tanácsosa.