Teritéken az állatkert

Teritéken az állatkert
Nagyvárad – A nagyváradi állatkert volt a témája annak a megbeszélésnek, amelyet tegnap a városháza dísztermében folytattak a szakminisztérium, a civil szervezetek képviseletében.

A házigazda szerepét Biró Rozália alpolgármester töltötte be, de jelen volt Molnár Mihály, a RAPAS műszaki igazgatója és Viorel Astilean az állatkert vezetője. Számos hozzászólás hangzott el két óra leforgása alatt, de mindez nem vitte sokkal előbbre az állatkert ügyét. Már a tanácskozás végefelé kapott szót a bukaresti állatkert igazgatója, aki eléggé kritikus hangot ütött meg, többek között az állatkert korszerűsítésére készített megvalósíthatósági tanulmányt zérónak nevezte.

A tanácskozás tanulságaként Biró Rozália megállapította: a helyi közigazgatás meg akarja tartani az állatkertet, amelyre a megvalósíthatósági tanulmányt ki kell egészíteni. A jelenlegi helyszínt kellene megtartani, ha lehetséges 2,9 hektárnyi szomszédos területtel kibővítve. Ezáltal kihasználhatják a szakminisztérium anyagi támogatását, amit a már meglévő létesítmények fejlesztésére nyújtanak.