Terepszemle a váradi körgyűrű nyugati szakaszán

Terepszemle a váradi körgyűrű nyugati szakaszán
Nagyvárad – A hétvégén kilátogattunk a váradi körgyűrű nyugati szakaszán zajló munkálatokhoz. A rekkenő hőségben is dolgoztak egyes helyeken a munkások, míg máshol magányosan álló munkagépekbe botlottunk.

A szombat délutáni rekkenő hőségben az 1-es számú villamos Borsi úti végállomásánál levő felüljárónál kezdtük a terepszemlénket. Ezen a helyszínen a nagy meleg ellenére is folyt a munka, gépi és emberi erővel egyaránt. A munkások egy része a betonvas szerelésével volt elfoglalva, míg mások az ehhez szükséges anyagokat rakodták le egy közeli teherautóról. A lapátok is hasznos munkaeszközöknek bizonyultak, a kotrógépekhez hasonlóan. Szerencsére az útnak ezen a szakaszán a hétvégéken elég gyér a forgalom, így a sofőrök szidalmait sem kellett hallgatniuk a munkásoknak, amiért akadályozzák a közlekedést.

A körgyűrűnek ezen a részén zajló élénk tevékenységgel ellentétben mély csend és nyugalom fogadott bennünket a Densusianu utcán megkezdett csatornázási munkálatoknál. Az óriási betoncsövek magukra hagyatva árválkodtak az útszéli porban, szebb napokra, vagyis arra várva, hogy valakik a rendeltetésüknek megfelelően elhelyezzék őket a földben. Hasonló látképben volt részünk vasárnap délelőtt a Biharpüspöki felé vezető út fellett átívelő első vasúti híd közelében kialakítandó körforgalomnál is, viszont az igazsághoz az is hozzátartózik, hogy a körgyűrű Podului utca és Stefan cel Mare sugárút közötti szakaszának jó részén frissen aszfaltozott úton haladhatnak végig a gépjárművezetők.
Ciucur L. Antonius