Terepjáróval hajtott az emberek közé!

Terepjáróval hajtott az emberek közé!
Bihar megye – Hihetetlen eset történt szombat délután Tótiban: egy vállalkozó járművével egyszerűen a vele egyet nem értők közé hajtott, súlyos sérüléseket okozva többeknek.

Egy három főből álló németországi vállalkozói csoport korábban átvett egy helyi vállalkozótól egy mezőgazdasági társulást. Az új tulajdonosok egyoldalúan meg akarták változtatni azokat a szerződéseket, melyek addig érvényben voltak a bérlő és a földjeiket bérbe adó emberek között, például azt, hogy hektáronként jár nekik 3OO kg tengeri, 3OO kg búza, illetve adójuk kifizetése, de a fenti adatok a terület nagysága szerint változtak. Az új „gazda” úgy gondolta, hogy elég lesz az embereknek, ha ő egységesen 1OO euró/hektárt fizet, és semmi egyebet. Az emerek ezt másképp gondolták, és szombaton, mikor a földeken munka folyt, kimentek, hogy tudassák: szerintük nincs ez rendjén, és inkább kiveszik földjüket a társulásból.

Nem baleset volt

A német vállalkozók tettleg gondolták „lerendezni” az ügyet, ezért egyikük, aki éppen egy traktoron ült, a protestálók felé fordította a kormányt. Az emberek félre ugrottak, de nem menekültek meg, mert egy másik német egy terepjáróval már nem vétette el a célt, és egyszerűen közéjük hajtott, sőt, hogy biztos legyen a „siker”, még vissza is fordult. Többen megsérültek, legsúlyosabban Pető Ferenc, aki medencecsont töréssel és egyéb sérülésekkel a Megyei Kórházba került, tudtuk meg Vincze Nándor polgármestertől, aki a fentieket is elmondta. A németek szabályosan megkergették az embereket, és utána elhagyták a helyszínt, tehát szó sem lehet balesetről, sőt, ez inkább már gyilkossági kísérlet, mondta el véleményét a polgármester, hozzáfűzve, hogy a Mantagi dűlőben történtekre sok szemtanú van. Az ügyet nem hagyják annyiban, a rendőrséget azonnal értesítették, és büntetőjogi ügyet kezdeményeznek.

Rencz Csaba