Teremtsünk dohányfüst-mentes környezetet

Teremtsünk dohányfüst-mentes környezetet
Szatmár megye – Országos Dohány Nélküli Nap November harmadik hetének csütörtökje az Országos Dohány Nélküli Nap, idén ez november 15-re esik. Az Eurobarometer felmérése szerint a román lakosság 91%-a dohányzik otthon.

A Szatmár Megyei Drogellenes Központ és a Caritas 2006-os felmérése szerint a  otthon, a 15 év alatti diákok 40,8 %-a dohányzik, míg a 15 és 20 év közötti fiatalok 53,2 %-a próbálta ki legalább egyszer a dohányzást.

A dohányzás ellenes program célja, hgy felhívja a lakosság figyelmét a dohányzás káros hatásaira. Az idei mottója a Szatmár Megyei Drogellenes Központ mottója: Tedd füstmentessé környzeted, és élvezed enélkül az életet!

November 15-én a központ  a Szatmár Megyei Vöröskereszttel együtt egy átfogó információs és szórakoztató programcsoportot kínál az érdeklődőknek. Plakátokon és szórólapokon keresztül hívják fel a figyelmet a dohányzás okozta betegségekre. Interaktív szemináriumokon vehetnek részt a diákok 11 és 13 óra között a Tanügyiek Házában.

Csütörtökön 18 és 22 óra között a Dohány Ellenes Gálára kerül sor Szatmárnémetiben a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az est keretén belül az érdeklődők divat- és harcművészeti bemutatót tekinthetnek meg, valamint modern- és csoporttáncokban gyönyörködhetnek. Megválasztják a Miss Egészséget.

 

Kapcsolódó cikk:

  • A felnőtteket utánozzák
  •