Térdre kényszerített olytánok

A Szatmárnémeti VSK harminchat ponttal verte a tegnapig veretlen házigazda csapatot, a SCM Craiovát, így az A–osztály főcsoportjában száz százalékos teljesítménnyel veti a tabellát.

Egy három perces, 10–0–ás sorozattal nyitott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az A–osztályos bajnokság A1–es középdöntős csoportjának rangadóján, Craiován. A 4. fordulóban ugyanis az eddig két veretlen együttes került szemtől szemben az olytán városban, viszont Dan Fleşeriu edző tanítványai már az elején lezárták a találgatásokat: a VSK marad az egyetlen csapat, amely a bajnokság ezen szakaszában minden meccsét megnyeri.
Drake, Bjork, Mehmedics és Teilane sorozata után Liviu Manea, a SCM Craiova edzője rögtön egy perces technikai megbeszélésre hívta össze csapatát, utána a csapat szatmári születésű játékosa, ifj. Tarţa Enikő már betalált. Ettől sem ijedtek meg a VSK játékosai, és tartani tudták a vezetést. 9–17–es állásról folytatódott a második negyed. A házigazdák már nehezen viselték az ellenfél mezőfölényét, valószínűleg Teilane pályán való jelenléte zavarhatta őket a leginkább: 14–23–as állásnál Kane sportszerűtlen szabálytalanságot követett el a lett származású játékos ellen, Teilane pedig mindkét szabaddobását értékesítette. A VSK–nál maradt a labda, Bjork kétpontosa pedig célba ért, és 14–27–re hozta az eredményt. Két perccel a szünet előtt már huszoneggyel vezettek a szatmáriak (16–37), a negyed végéig viszont még faragtak kettőt a hátrányukból a hazaiak, így 20–39–ről várhatták a második felvonást.
Fordulás után talán az esetleges sérülés elkerülése végett a kispadon hagyta Fleşeriu Teilanet, a szatmári mezőfölény így is folytatódott. A 24. percben már huszonhattal (24–50) két perccel később pedig harminccal vezetett a VSK (26–56). Ebből a hátrányból is faragtak egyet a harmadik negyed végéig a házigazdák (31–60), viszont az utolsó tíz perc a vendégek diadalmenetéről szólt, zárásként pedig Mehmedics és a SCM korábbi játékosa, Drake beállította a 43–79–es végeredményt.
SCM Craiova – Szatmárnémeti VSK 43–79 (9:17, 11:22, 11:21, 12:19). VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Claudia Pop (0, 2, 0), Drake (19, 7, 1), Orosz (9, 2, 1), Dunca (0, 1, 0), Nagy, Mehmedics (6, 7, 7), Giurgiu (2, 0, 0), Băluţă (6, 6, 0), Bjork (20, 6, 4), Teilane (17, 10, 3).

Címkék: , ,