Teodorovici: A speciális nyugdíjak egy intézkedéscsomag részeként lesznek beépítve a költségvetés-kiigazításba

Teodorovici: A speciális nyugdíjak egy intézkedéscsomag részeként lesznek beépítve a költségvetés-kiigazításba
A speciális nyugdíjakról külön tárgyal majd a kormány és egy intézkedéscsomag részeként lesznek beépítve a költségvetés-kiigazításba – nyilatkozta szerda este a România TV műsorában Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Amikor arról kérdezték, hogy bevezetik-e a 10.000 lejnél magasabb nyugdíjak progresszív adózását, a tárcavezető azt válaszolta, hogy ez ügyben ‘több elképzelés létezik’, ám ezeket előbb a kormány, majd a koalíció szintjén kell megbeszélni. Tárgyalnak a közigazgatásban tapasztalható ‘nagyon fiatalon’ történő nyugdíjazásokról is, amely után az illető személyek továbbra is tisztviselőként dolgoznak a rendszerben – mondta el Teodorovici.

Arra a kérdésre, hogy szándékában áll-e a 20.000 – 30.000 lejes ‘arcátlan’ nyugdíjak levágása, azt mondta: ‘minden szóba jön, beleértve ezt a változatot is’. Hozzátette: minden lehetséges intézkedést előzően közvitára bocsátanak.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .