Teodorovici: a héten tervezzük elfogadni a költségvetés-kiigazítást

Teodorovici: a héten tervezzük elfogadni a költségvetés-kiigazítást
A hatóságok a héten tervezik elfogadni a költségvetés-kiigazítást, jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter hétfőn, a Radio România Actualităţi adónak adott interjúban.

A miniszter hangsúlyozta, csak apró részletek ügyében kell még megállapodni, és meggyőződését fejezte ki, hogy a költségvetés-kiigazítás pozitív lesz. ,,Azzal szemben, ami a médiában az elmúlt napokban megjelent, a költségvetés-kiigazítás pozitív lesz, azaz minden olyan minisztérium, amelynek fontos beruházási tervei vannak, de nemcsak, megkapja a szükséges összeget, hogy az év végéig meg is valósítsa azokat” – mondta a pénzügyminiszter. Teodorovici szerint a helyi önkormányzatok is kapnak pénzt, és az összegeket a beruházási projektek függvényében utalja ki a kormány. Elismételte, hogy szeptember elsejétől nőnek a nyugdíjak, az ehhez szükséges pénzösszeg pedig szerepelt az eredeti büdzsében.

A pénzügyminiszter bejelentette ugyanakkor, hogy az átláthatóság érdekében szándékában áll már szeptemberben közzétenni a 2020-as költségvetés-tervezetet.

 

www.agerpres.ro