Teodorovici: A caracali ügyet is megvitatják a CSAT keddi ülésén

Teodorovici: A caracali ügyet is megvitatják a CSAT keddi ülésén
Nagyon nyílt vita alakulhat ki a caracali ügyről a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén – vélekedett hétfőn késő este, a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülése után Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.


Úgy fogalmazott: a bűnelkövetők szankcionálása körül ismét politikai konszenzusra lenne szükség, de sokszor bebizonyosodott, hogy ‘erre nincs akarat’. ‘Mindenki a másik félre próbálja hárítani a felelősséget, ami nem tisztességes az állampolgárokkal szemben. Valószínűleg, hogy a CSAT keddi ülésén a szokásosnál nyíltabb, rámenősebb vita alakul ki a caracali ügy kapcsán’ – vélekedett a miniszter.

A PSD ügyvezető elnöke újjal mutatott a párt székháza előtt tüntetőkre, akik egyebek mellett egy ‘Ti öltétek meg!’ feliratú táblát tartottak a magasba, és azt állította: hogy tulajdonképpen “éppen azok miatt, akik kiabálnak és ellenállnak a változásoknak’ jutott a rendszer oda, ahova jutott.
Teodorovici véleménye szerint, ha már tüntetnek, akkor a Cotroceni-palota előtt kellene hogy tegyék, hisz a Speciális Telekommunikációs Szolgálat (STS) az államfő alárendeltségébe tartozik.

A miniszter szerint a végrehajtó bizottság nem vette napirendre Viorica Dăncilă kezdeményezését egy esetleges népszavazás kiírásáról a súlyos esetek büntetési tételeinek növeléséről. Másrészről Teodorovici rámutatott, hogy sok esetben ‘a romániai törvények jók’, viszont előfordulhat, hogy alkalmazásuk nem megfelelő módon történik.

www.agerpres.ro