Teodorovici: A befektetők szempontjából biztonságos ország vagyunk, fenntartható gazdasággal és növekvési potenciállal

Teodorovici: A befektetők szempontjából biztonságos ország vagyunk, fenntartható gazdasággal és növekvési potenciállal
Románia a befektetők szempontjából biztonságos ország, fenntartható gazdasággal és növekvési potenciállal – jelentette ki szombaton Washingtonban Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. A pénzügyi tárca vasárnapi közleménye szerint Teodorovici megbeszélést folytatott a hitelminősítő intézetek vezetőivel, valamint Paul Thomsennel, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai részlegének igazgatójával.

A S&P, Moody’s és Fitch hitelminősítő intézetek vezetőivel folytatott tárgyaláson Teodorovici kiemelte Románia erősségeit: az államadósság és a külső adósság mérsékelt szintjét a legtöbb uniós tagállamhoz képest, és a gazdasági növekedés kilátásait.

Ugyancsak szombaton Teodorovici találkozott Paul Thomsennel, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai részlegének igazgatójával.

A tisztségviselők közötti megbeszélések Románia makrogazdasági keretére összpontosítottak, e tekintetben Eugen Teodorovici biztosított, hogy Románia teljesíti a nemzetközi pénzügyi intézményekkel szembeni kötelezettségeit, és három százalék alatt tartja a költségvetési hiányt, és hogy a 2019-ben hozott intézkedések, idén és jövőben is, fenntartható gazdasági növekedést indukálnak.

“Biztonságos ország vagyunk a befektetők számára, fenntartható gazdasággal és növekedési potenciállal. Románia fejlődik az intézményi keret stabilitása és a költségvetési konszolidáció szempontjából is’- mondta a pénzügyminiszter.

www.agerpres.ro