ERDON Helyi hírek

2008.04.17. 20:06

Tavaszi ünnepség Cséhteleken

<p>Bihar megye - A cséhteleki Szociális Központban csütörtök délután a tavaszt, valamint a központ fennállásának évfordulóját ünnepelték az ott élők és a központ alkalmazottai.</p>

Idén 55 éve, hogy a cséhteleki Szociális Központ megalakult. Ezt az eseményt és egyúttal a tavasz elérkeztét is ünnepelték a cséhteleki kastélyban létesült központ kertjében az alkalmazottak és a bentlakók. A családias hangulatú ünnepen részt vett Koncsek Vadnai Zita, a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője is, aki a közös étkezés után benézett a lakószobákba is. A hűvös szél ellenére az otthon lakói jól érezték magukat a már hagyománnyá vált tavaszi ünnepségen, amelyen felköszöntötték a nőket, mindazokat, akik ebben a hónapban ünneplik születésnapjukat, illetve névnapjukat. A délelőttöt buktaevő verseny, találós kérdések megfejtése és közös éneklés és szavalás tette még meghittebb hangulatúvá.

Biztató körülmények

A Szociális Központban két külön egység működik: a Fogyatékkal élők Rehabilitációs Központja, amely jelenleg 30 férőhelyes, és az Öregek Otthona, melyben egyidejűleg 40 személyt tudnak ellátni. Tekintetbe véve azoknak a 18 évet betöltött fiataloknak a helyzetét, akik a család típusú gyermekotthonokból kerülnek ki, májusban további 30, fogyatékkal élő fiatalt várnak abból a 90-ből, akik az idén válnak nagykorúvá. Mivel az ellátásra szoruló fiatalok száma is egyre nő, hamarosan megtelnek a helyek a cséhteleki központban is, így a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság már most egy újabb, fiatalokat befogadó központ létesítésén gondolkozik.

 

Nagy Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!