Ünnepi fények

2021.12.03. 18:05

Bekapcsolták a díszvilágítást: Nagyvárad ünnepi öltözékben

Péntek délután megnyitotta kapuit a nagyváradi karácsonyi vásár, kora este pedig Florin Birta polgármester és több gyermek felkapcsolta a karácsonyi fényeket.

Fotó:

Pap István

Sok váradi gyűlt össze a Szent László téren, hogy tanúi legyenek a karácsonyi fények meggyújtásának a tér közepén lévő karácsonyfa mellett. Este hat óra előtt pár perccel Florin Birta polgármester lépett a kapcsológombhoz, köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették azt, hogy az idei vasárt megrendezhetik, és felhívta a figyelmet arra, hogy az eseményt a járványvédelmi előírások betartásával tartják meg.

Ezután visszaszámlálás következett, majd néhány gyerekkel közösen megnyomta a kapcsológombot, és kigyúltak a fények.

A fények felkapcsolása után a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola kórusa a Bihar Megyei Kulturális Központtal együttműködve adott elő gyönyörű karácsonyi énekeket, és a Mikulás is megérkezett. A karácsonyi vásár december 3-tól január 2-ig tart, számos árusító bódé varja a kilátogatókat, rengeteg finomságot, valamint ajándéktárgyakat, téli ruhaneműket, játékokat stb. lehet vásárolni, a gyerekeket körhinta varja a helyszínen. A gyerekek a vásár ideje alatt hétvégenként találkozhatnak a Mikulással, december 4-én, szombaton, december 5-én, vasárnap, december 11-én és 12-én, valamint december 18-án és 19-én, 18–20 óra között.

Az ünnepi világítás vízkeresztig lesz bekapcsolva. Idén a belvárosban, a Szent László téren, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcában, a Szent László hídon, az Ezredévi emléktéren (Libertății utca), a Iosif Vulcan utcán és a Fő utcán van kihelyezve ilyen. A dekorációkat az MK Illumination biztosította és a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) helyezte ki és üzemelteti.

December 16. és 22. között ismét Nagyváradra látogat a ZU Rádió, mely hét napon át élőben közvetíti adásait. A rádió kilenc lemezlovasa jön el a varosba: Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ștefan, Tea Teodorescu, Adi Mihăilă „The Hitman”, Raluca Benavides, Răzvan Popescu, Cuza és Vlad Drăgulin, akik a Szent László téren lévő, külön erre a célra épített üvegházban fognak élni és dolgozni.

A rendezvényre a zöldigazolvány felmutatása után három kapun lehet bejutni. Az tény, hogy az érdeklődőket a pénteki nyitáskor is csak a zöldigazolvány felmutatása után engedték be a vasár területére, odabent azonban, különösen azt követően, hogy kigyúltak az ünnepi fények, valóságos tömeg zsúfolódott össze, sokan nem törődtek azzal, hogy szabályosan hordják a maszkot. Mindenesetre érzékelhető volt, hogy az emberek mar nagyon várták, hogy érzékeljék a karácsonyi hangulatot, és hogy közösségben ünnepelhessenek.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában