IGPR: három lövést adtak le a rendőrt lelövő férfire; az még mindig felfegyverzett

Akt.:
Fotó: tion.ro
Fotó: tion.ro
Három lövést adtak le a rendőrök vasárnap arra a férfira, aki lelőtte a bevetésen levő rendőrt Temes megyében. A férfit még nem sikerült elfogni, és az még mindig fel van fegyverkezve, jelentette be vasárnap késő este Florian Dragnea, országos rendőrfőkapitány-helyettes.

‘Biztosítunk a felől, hogy minden szükséges intézkedést megtettünk a férfi azonosítására és elfogására. Bűnvádi eljárást indítottunk minősített emberölés miatt, a Temes megyei ügyészek vizsgálják az ügyet. Jelenleg az elkövetőnél fegyver van. Bárki meglátja őt, ne szóljon hozzá, hanem értesítse sürgősen a rendőrséget’ – jelentette ki Florian Dragnea a vasárnap esti sajtótájékoztatón.

A főkapitány-helyettes szerint a rendőrség információt kapott arról, hogy hol tartózkodik a rablás miatt elítélt Marcel Lepa. A helyszínre egy négy rendőrből álló csapat indult. Ketten közülük megkerülték a házat, hogy biztosítsák a terepet és megakadályozzák, hogy arrafele meneküljön a keresett személy.

Dragnea szerint, amikor a visszaeső bűnöző kijött a házból, tüzet nyitott a rendőrökre és egyiküket eltalálta. Ezt követően menekülni kezdett, futott néhány száz métert, és bement egy másik házba. Ott állítólag megfenyegette a háziakat, hogy adják neki oda egy ott álló gépkocsi indítókulcsát, amivel megpróbált elmenekülni. Ebben a pillanatban – mondta Dragnea – az egyik rendőr három lövést adott le a gépkocsira és – valószínűleg a vállán – megsebesítette az agresszort. A férfi kiugrott a kocsiból és egy növényzettel borított területre menekült, ahol valószínűleg most is bujkál.

Dragnea szerint a rendőrség nagy erőkkel, légi támogatással és nyomkereső kutyákkal is keresi az agresszort. Hozzátette, a rendőrt egy 7,65 milliméteres, szerb gyártmányú pisztollyal lőtték meg.

Kérdésre válaszolva elmondta: a rendőr nem viselt golyóálló mellényt, de a halálát okozó lövés a nyakát érte, amit nem takart volna a védőmellény. Elmondta: belső vizsgálat fogja kideríteni, hogy a rendőrnek bocsátott-e rendelkezésére golyóálló mellényt az intézmény. Az elhunyt férfi húsz éve dolgozott a rendőrségen.

Korábban rendőrségi források az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozták, hogy vasárnap délután a Temes megyei Őszény (Izvin) településen lelőttek egy 43 éves rendőrt, miközben társaival egy országos körözés alatt álló rablót üldözött.

www.agerpres.ro

Címkék: ,