Temes megye: Előzetes letartóztatásba helyezték a facsádi ámokfutót, aki egy személyt megölt, ötöt megsebesített

Fotó: tion.ro
Fotó: tion.ro
Emberölés és emberölésre tett kísérlet miatt előzetes letartóztatásba helyezték azt a 33 éves facsádi (Făget) férfit, aki egy embert halálra vert, további ötöt pedig súlyosan bántalmazott.

A férfit tíz órán keresztül hallgatták ki az ügyészek, majd 30 napos előzetes letartóztatását kérték a Temes megyei törvényszéktől. Kérésüket a hatóság jóváhagyta.

A férfit szerdára csütörtökre virradóan fogták el a rendőrök Kisbékés (Bichigi) településen, Facsád közelében, ahol az első támadást hajtotta végre. A férfi lopott autót vezetett, amikor a hatóságok kézre kerítették. Őrizetbe vételekor nem tanúsított ellenállást, és nem is beszélt összefüggően. Állítása szerint egy ikon hatására követte el tetteit.

A nyomozókhoz közel álló források szerint a férfi vérében három típusú kábítószert találtak, de ezt még meg kell erősítenie a törvényszéki orvostani intézetnek, ahol a biológiai minták elemzése folyik.

A 33 éves férfi szerdán előbb egy házaspárra támadt rá egy facsádi (Făget) parkban. A férjet halálra verte, a feleséget kómában vitték kórházba. Innen kerékpárral az egyik szomszéd faluba, Temeresre (Temereşti) ment, ahol bántalmazott egy nőt és két férfit, ellopott egy autót, és elgázolt vele egy személyt. A rendőrök üldözőbe vették, és bár három lövést is leadtak a járműre, sikerült elmenekülnie. Több száz helyi és környékbeli rendőr 18 órán át kereste a veszélyes férfit, akit végül Kisbékés (Bichigi) településen fogtak el csütörtökre virradóan.

www.agerpres.ro