Temes megye: 2.500 lejre bírságoltak parkolóban driftelő fiatalokat

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Nyolc, 19-24 év közötti fiatalt a kiszabható legnagyobb bírsággal, 2.500 lejjel sújtott a temesvári helyi rendőrség, mert gépkocsijaikkal drifteltek egy havas parkolóban.

“Az érintettek mindenféle engedély nélkül, pusztán a szórakozás kedvéért, délután, de éjjel is, közterületen, magas fordulatszámra felpörgetett motorokkal csúsztak, hirtelen fordultak, gyorsultak és fékeztek, amiért 800-tól 2.500 lejig terjedő bírság szabható ki” – írja a helyi rendőrség honlapján.

Másfelől Titu Bojin, a bánsági vízgazdálkodási vállalt igazgatója felhívja a figyelmet arra, hogy gyalog, kerékpárral és gépkocsival egyaránt tilos a befagyott folyók vagy tavak jégfelületére menni, mert ez életveszélyes.

“Nem az a kérdés, hogy törvényes-e vagy sem (…), hanem az a fontos, hogy a fiatalok megértsék, hogy a jég bármikor beszakadhat, s ez emberi életbe kerülhet, vagy a benzintank megsérülése miatt szennyezést okozhatnak” – mondta csütörtökön Titu Bojin, miután fényképek jelentek meg a Facebookon egy fiatalról, aki a befagyott Bégán sétált.

www.agerpres.ro