ERDON Helyi hírek

2008.04.16. 13:07

A Kolozs megyei MPP közleménye

<p>Kolozs megye - A Magyar Polgári Párt (MPP) Kolozs megyei és kolozsvári szervezete részér[l az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytattunk a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kolozs megyei képviselõivel a soron következõ önkormányzati választásokon való együttműködés lehetőségeiről.</p>

A megállapodás alapjaként elvi és személyi feltételeket fogalmaztunk meg: közösen vállalható programot és az ún. befutó helyek méltányos elosztását. Ez utóbbi esetben az európai parlamenti választásokon Tõkés László, illetve az RMDSZ által elért eredmények figyelembevételét javasoltuk. Eszerint a befutó helyek egyharmad–kétharmad arányban oszlottak volna meg az MPP és az RMDSZ jelöltjei között. Ezt elsõsorban a Kolozs megyei és a kolozsvári lista esetében ajánlottuk. A legutóbbi tárgyaláson az RMDSZ javaslatára szóba került a koalíciós lista esetleges kiterjesztése a megye összes magyarlakta településére. Az MPP részérõl ezt a lehetõséget is megvalósíthatónak tartottuk, a már említett arányok betartásával.

A jelöltek jegyzékének közelgõ leadási határideje miatt a tárgyalófelek megegyeztek abban, hogy április 15-ig befejezik a tárgyalásokat. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az RMDSZ képviselõi ígéretük ellenére a megjelölt határidõig nem közölték szervezetük végleges álláspontját. Ennek hiányában kénytelenek vagyunk önállóan indulni az önkormányzati választásokon.

Mindezek ellenére reméljük, hogy az MPP és az RMDSZ megyei és települési szervezetei, valamint leendõ önkormányzati képviselõi képesek lesznek a hatékony együttmûködésre közös ügyeink szolgálatában.

A Magyar Polgári Párt Kolozs megyei szervezete nevében:

Sándor Krisztina, az MPP Kolozs megyei szervezetének elnöke

Gergely Balázs, az MPP kolozsvári szervezetének elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!